Cum scăpăm de kilogramele în plus într-un mod sănătos?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Perioada de izolare și-a pus amprenta nu doar pe starea noastră mentală, ci și pe corpul nostru. Cu siguranță ai în jurul tău cel puțin o persoană care se plânge că statul în casă i-a adus și câteva kilograme în plus. Nu trebuie să ne panicăm și nici să ne apucăm de diete drastice pentru a scăpa de aceste kilograme, ci totul trebuie să se facă într-un mod cât mai natural și sănătos. Există câteva lucruri pe care trebuie să le facem pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate în această perioadă, însă ele țin mai mult de un stil de viață sănătos, pe care ar trebui să îl adoptăm fiecare dintre noi.

Detoxifierea – primul pas pentru un organism sănătos

Detoxifierea este un proces de care are nevoie organismul nostru, iar acesta ar trebui să fie primul pas pentru a scăpa de kilogramele nedorite într-un mod sănătos. Practic, prin detoxifiere se realizează eliminarea tuturor toxinelor din organism, acesta fiind în același timp pregătit pentru procesul de slăbire ce va avea loc. Se recomandă ca detoxifierea să aibă loc primăvara și toamna, atunci când alimentația noastră suferă câteva modificări, însă ea este perfectă și în acest moment, mai ales dacă în ultimele luni nu am prea ținut cont de alimentație, am avut un program de mese haotic și am mâncat multe produse care nu sunt neapărat sănătoase pentru organismul nostru.

Detoxifierea se face prin introducerea în alimentație a fibrelor, a plantelor cu efect laxativ sau a produselor care stimulează eliberarea de enzime și stimularea ficatului, cum ar fi lămâia. Partea bună este că poți găsi în farmacii sau magazine de produse naturiste diverse ceaiuri pentru purificarea organismului sau chiar siropuri cu efect de detoxifiere pe care le poți folosi în această etapă. Dacă nu știi de unde să începi căutările pentru astfel de produse, recomandarea noastră este un megastore farmaceutic online pentru că aici vei găsi o gamă mult mai variată de ceaiuri, la prețuri mult mai bune decât în magazinele fizice. Poți găsi atât produse pentru detoxifiere, cât și pentru retenția de apă, dacă știi că te confrunți cu așa ceva.

Alimentația echilibrată – al doilea pas către succes

Nu de puține ori am auzit faptul că în procesul de slăbire, alimentația contează într-o proporție de 80%, iar activitatea fizică într-o proporție de 20%. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos, ar trebui să începi să îți schimbi obiceiurile alimentare și să mănânci mult mai organizat și echilibrat. Asta înseamnă că ar trebui să elimini din dieta ta toate acele alimente procesate, să încerci să te abții de la dulciuri și de la alimentele pe bază de făină, și să le înlocuiești cu cât mai multe legume, fructe și alimente bogate în proteină. Dacă vrei să scazi în greutate, ai nevoie de o dietă cu puține calorii, dar în același timp, este important să nu te focusezi doar pe numărul caloriilor din farfurie, ci să încerci să adopți cât mai multe obiceiuri sănătoase pentru a te menține la același număr de kilograme dorite. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, vei găsi în magazinele online și produse ce te ajută să îți reduci apetitul sau să îți accelerezi metabolismul.

Activitatea fizică – introdusă în rutina săptămânală

Activitatea fizică este necesară pentru un organism sănătos, indiferent dacă vorbim de ore petrecute într-o sală de fitness sau o simplă plimbare. Încearcă să găsești o activitate pe care să o faci cu plăcere și vei vedea că va deveni o rutină într-un timp foarte scurt. Ține-te de ea pentru că nu îți va aduce doar kilograme în minus, ci și o stare de bine și o energie pe care o poți folosi ulterior în alte activități. Dacă nu ai făcut până acum prea multă mișcare fizică, poate va fi greu la început. Important este să nu renunți, pentru că întotdeauna pofta vine mâncând.

În concluzie, rețeta succesului pentru un proces de slăbire sănătos este format din detoxifiere, o alimentație echilibrată și activitate fizică regulată. Oricând ai nevoie de ajutor, poți intra pe site-ul unui megastore farmaceutic online pentru că acolo vei găsi ceaiuri și suplimente alimentare ce îți vor susține organismul în acest proces și îți vor da și energie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *