Care este cea mai bună metodă de a preveni o sarcină nedorită?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Femeile din întreaga lume se confruntă zilnic cu o nelămurire, și anume care este cea mai potrivită metodă pentru a preveni o sarcină nedorită. Cu adevărat, aceasta poate fi o decizie extrem de stresantă și dificilă, mai ales că în prezent există mai multe opțiuni diferite, de la pilule contraceptive, plasturi și până la dispozitive intrauterine. Dar cum ar fi dacă nu ar exista toate aceste metode sau dacă am alege să le ocolim?

Metodele actuale de prevenire a sarcinii prezintă riscuri. În general, fiecare metodă de prevenire a sarcinii vine cu anumite efecte secundare. Acestea pot fi minore, precum dezvoltarea acneei sau mai severe, precum luarea în greutate sau riscul de a forma un cheag de sânge. Se spune că anticoncepționalele cresc șansele unei femei de a dezvolta un cheag de sânge de trei până la patru ori. Acest risc poate avea loc dată fiind prezența estrogenului și a progestinului care se află în compoziția pastilelor. Din păcate, plasturii contraceptivi pot crește și mai mult acest risc. Cifrele arată că organismul absoarbe din plasturi o cantitate de estrogen cu 60% mai mare decât cantitatea de estrogen furnizată de anticoncepționale. Chiar dacă sunt relativ comod de utilizat, vin în ambalaje biodegradabile și sunt destul de discrete, anticoncepționalele nu reprezintă cea mai recomandată metodă de prevenire a sarcinii.

Opțiunile non-hormonale de prevenire sarcinii prezintă, de asemenea, anumite riscuri. Deși dispozitivele intrauterine au devenit foarte populare în ultimii ani, efectele secundare trebuie luate foarte bine în considerare. S-au raportat peste 70.000 de reclamații cu privire la dispozitivele intrauterine, marele risc fiind acela al unei perforații uterine.

Există alte modalități de prevenire a sarcinii. Dacă modalitățile de prevenire a sarcinii menționate mai sus vi s-au părut înfricoșătoare, cu siguranță acum vă întrebați ce metodă mai sigură există pentru a preveni sarcinile nedorite. Poate că cea mai sigură modalitate de a preveni sarcinile nedorite constă în a ne cunoaște cât mai bine corpul, în a fi pur și simplu mai conștiente de trupurile noastre.

Dacă femeile ar fi mai familiarizate cu semnele ovulației și cu tiparele ciclului menstrual, aceste cunoștințe le-ar putea ajuta să își planifice activitatea sexuală fie pentru a evita sarcina, fie pentru a rămâne însărcinate. Cu ajutorul acestei planificări naturale, o femeie devine capabilă să identifice semnele perioadei sale de fertilitate. Perioada fertilă reprezintă acel interval de zile în care o femeie este foarte probabil să rămână însărcinată. Dacă dorește să nu rămână însărcinată, fie se va abține de la activitatea sexuală, fie îi va cere partenerului să folosească prezervative.

Când încercați să aflați care este perioada fertilă, durata medie a ciclului menstrual, modificările secreției vaginale și temperatura bazală a corpului sunt informații-cheie. Un ciclu menstrual este calculat din prima zi de sângerare într-o lună până în prima zi de sângerare în luna următoare. Asta înseamnă, de obicei, aproximativ 23-35 de zile. În această perioadă, zilele cele mai fertile sunt cele în care apare ovulația, lucru care se întâmplă cel mai adesea la mijlocul ciclului menstrual. În cele din urmă, vă puteți monitoriza zilele de ovulație urmărind temperatura bazală a corpului. Dimineața, temperatura corpului crește atunci când sunteți la aproximativ 12 ore distanță de ovulație.

Această planificare naturală este o metodă excelentă și naturală de prevenire a sarcinilor nedorite, așa că nu este necesar să folosiți alte metode care v-ar putea afecta sănătatea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *