Anticoncepționalele îngrașă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Anticoncepţionalele reprezintă una dintre cele mai sigure măsuri de contracepţie. Acestea  sunt medicamente în a căror  compoziţie sunt hormoni artificiali, hormoni sintetizaţi şi în mod natural de către organismul uman, estrogenul şi progesteronul. Există anticoncepţionale care  cuprind ambele tipuri de hormoni şi  contraceptive monofazice, doar cu un singur tip de hormon.

Pentru ca efectul anticoncepţionalelor să fie cel dorit şi pentru a nu apărea efectele adverse, administrarea acestora se va face doar pe baza prescripţiei medicale.

Printre reacţiile  care pot apărea  în urma administrării de anticoncepţionale sunt  retenţia de lichide şi încetinirea tranzitului intestinal. Acestea sunt amplificate, cu atât mai mult,  dacă tipul de contraceptive  nu este cel potrivit.  Aceste fenomene pot  conduce în timp la fluctuaţii de greutate şi la mici dezechilibre care pot genera îngrăşarea.

Pentru a evita pe cât posibil îngrăşarea,  se impune administrarea anticoncepţionalelor prescrise doar de către medic, o alimentaţie echilibrată şi multă mişcare.

Sursă foto – https://www.medicalnewstoday.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *